Тиждень англійської мови

Тиждень англійської мови

З 27 квітня по 30 квітня на кафедрі англійської філології та перекладу факультету соціальної та мовної комунікації тривав традиційний Тиждень англійської мови, присвячений Дню народження В. Шекспіра, міжнародним реаліям, пізнавально-естетичним уподобанням та професійним здобуткам студентів.

Викладачі кафедри разом зі студентами провели онлайн-заходи, які дозволили глибше зануритись у культуру Великої Британії (27 квітня, захід «50 сучасних фактів про Велику Британію»; організатори – доц. Андрущенко В.О., студенти груп 109а, 109г, 104а). Змістовні розповіді та яскраві презентації студентів ще довго нагадуватимуть про історію, походження та сучасне життя королівської родини, славнозвісний характер та гумор британців, їхні улюблені національні страви, популярні види спорту й мистецтва, марки автомобілів-фаворитів преміум-класу.

27 квітня особливою увагою студенти 141 групи та доц. Ясинецька О.А., занурившись в історію перекладу, вшанували тих, хто зі стародавніх часів крізь віки сприяли становленню перекладознавства, самовіддано й ціною власного життя забезпечували розвиток мов і взаєморозуміння між народами, формували принципи якісного перекладу та спонукали до визнання й удосконалення здобутків науки, культури, буття. Англомовні презентації, обговорення та змістовний тест у рамках заходу були цікавими й пізнавально корисними.

28 квітня цікавим був міні-захід для студентів 141 групи, підготовлений викладачем кафедри англійської філології та перекладу  Соколовою А.Є. Після перегляду відео мотиваційного характеру студенти активно дискутували про креативні підходи до ефективного вивчення англійської мови, серед яких є гра на впізнавання лексики та розв’язування цікавих логічних загадок. Наприкінці заходу студенти в піднесеному настрої виголосили мотиваційний заклик: «Вивчаймо іноземні мови, бо кожна з них – це нове вікно у світ!»

Серед розважальних заходів мав місце і вдумливий круглий стіл «Права людини в сучасному світі» (29 квітня, організатори – ст. викл. Корольова О.Ю., студенти груп 441, 442), у ході якого йшлося про Загальну декларацію прав людини, прийняту ООН 1948 року. Відповідно до Конвенції всі люди народжуються вільними й рівними у своїй гідності та правах. Кожній людині слід гарантувати всі права та свободи, проголошені в Декларації, незалежно від раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, національного походження, майнового стану чи будь-яких інших обставин. Студенти також акцентували увагу на правах, які є важливими для них: право на освіту, на працю, гарантії зайнятості. Відбулась цікава дискусія щодо прав жінок та політкоректності.

30 квітня викладачі кафедри доц. Зоз О.А., ст. викл. Гордієнко С.Г. та студенти груп 405а й 406а разом присвятили англійській романтичній поезій, представленій творчістю видатних поетів-романтиків, таких як: Дж. Г. Байрон, В. Блейк, П. Б. Шеллі.

Іншою важливою подією 30 квітня був захист виробничої перекладацької практики з обох іноземних мов студентів 441 та 442 груп, творчо-професійні презентації яких з приємністю й цікавістю заслухали декан факультету соціальної та мовної комунікації доц. Мараховська В.Г., керівник практики від ГІІМ викл. Дідкова В.В. та методисти практики перекладу з іноземних мов доц. Ясинецька О.А. і доц. Потреба Н.А. Радо вітаємо майбутніх випускників із професійними здобутками та визнанням у провідних перекладацьких агенціях України; бажаємо, щоб їхня вже відзначена відгуками компетентність, яку навіть за межами інституту назвали бездоганною й унікальною, забезпечила кожному з них найвищі досягнення, максимальну самореалізацію та вірний успіх у житті.

Щиро дякуємо всім організаторам та учасникам Тижня англійської мови за активність, ініціативність, згуртованість і компетентність! Так тримати!

Сергей Гладких