Якою була перша зустріч інституту та першокурсників 2021 року?

Якою була перша зустріч інституту та першокурсників 2021 року?

Роки навчання в інституті – важливий і хвилюючий етап у становленні особистості людини. Услід за вступом до закладу вищої освіти на студента-початківця чатує багато допоки незнаних ситуацій: переїзд до іншого міста, нові знайомства з викладачами та однолітками, зміна звичної атмосфери та умов навчання. І цей часто перший досвід самостійного життя на тлі повної розгубленості й тривалої соціалізації не завжди сповнений відчуттям радості та свободи.

Для запобігання багатьом такого роду проблемам у регламенті освітнього процесу здобувачів-першокурсників було передбачено нульовий семестр. Стартовий навчальний період складався лише з двох днів, а проте за цей нетривалий час першокурсники встигли не тільки познайомитися в теплій, дружній та невимушеній атмосфері, а й дізнатися більше про освітній процес, пройти студентську посвяту, зустрітися з випусковими кафедрами та кураторами, поспілкуватися з очільниками функціональних органів інституту.    

День перший: 1000 і 1 питання

Перше вересня – відправна точка в спільному житті першокурсників та інституту. Цього дня студентам належало дізнатися про права та обов’язки членів родини ГІІМ, познайомитися й поспілкуватися з представниками усіх структурних підрозділів інституту, безпосередньо причетних до щоденної роботи зі студентами, – деканату, випускових кафедр, студентського парламенту, відділів виховної та наукової роботи студентів, соціальної підтримки, профспілки, бібліотеки, центру моніторингу якості освіти та служби інформаційно-комп’ютерного забезпечення. Такі інформаційно насичені зустрічі допомогли першокурсникам дізнатися про правила, порядки та традиції ГІІМ, зрозуміти, з якими питаннями й куди звертатися за допомогою та підтримкою.

Наприкінці першого дня знайомства з інститутом студентів запросили на експрес-лінійку. Після побажань успіхів на шляху професійного становлення від директорки інституту Є.М. Бєліцької на першокурсників чекало нагородження за високі результати складання навчальних дисциплін зовнішнього незалежного оцінювання, а також урочиста посвята у студенти. 

День другий: будьмо знайомі

Друге вересня

З метою організації процесу знайомства першокурсників кафедрою психології була розроблена тренінг-програма. Кожен першокурсник мав можливість поділитися хвилюваннями про майбутні зміни, отримати підтримку, а також зав’язати дружні стосунки з одногрупниками і студентами інших груп їх потоку.

Владислав Ванда