УРІЗНОМАНІТНЮЄМО ФОРМИ ВЗАЄМОДІЇ ЗІ СТЕЙКХОЛДЕРАМИ

УРІЗНОМАНІТНЮЄМО ФОРМИ ВЗАЄМОДІЇ ЗІ СТЕЙКХОЛДЕРАМИ

Завершення року завжди спонукає нас до певного підсумовування результатів року, що минає, та визначення планів і завдань на рік новий. Відносно новим явищем для вищої освіти в Україні стало активне залучення до розробки й модернізації освітніх програм усіх зацікавлених осіб – від самих здобувачів освіти до роботодавців, які повною мірою можуть оцінити рівень освітньої підготовки наших випускників. Форми співробітництва з ними постійно розширюються, наповнюються новим змістом, і ми вже перейшли від  рецензування ОП до співпраці в самому освітньому процесі. 

Минулий рік підтвердив ефективність такого співробітництва, і  прикладом може слугувати нова навчальна дисципліна вільного вибору здобувачів «Школа гіда». До її створення й реалізації було залучено, зокрема, громадську організацію ««Центр підтримки громадської активності «Крила». Головою організації, фахівцем із розвитку внутрішнього туризму Я.В. Синицею та її колегами М.В. Кулішовим, С.А. Кравченко проведено серію лекційних та практичних занять у Школі, під час яких пропозицію долучитися до роботи організації вже зараз отримали кілька  слухачів.

Співпраця зі стейкхолдерами позначилися й на їхній освітній діяльності. Так, кафедра вітчизняної та зарубіжної історії  ознайомилася, обговорила й ухвалила педагогічний досвід  вчителів Бахмутського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 11 – багатопрофільний ліцей» Суткового В.Л. та Чухлєбової О.А.

Висловлюємо також щиру подяку Володимиру Лукичу Сутковому за передачу нашій інститутській бібліотеці добірки навчальної та наукової літератури з історії та права.

Спільна робота над удосконаленням освітніх програм сприяє якісному оновленню й урізноманітненню освітнього процесу.

Сергей Гладких