Профорієнтаційна онлайн-зустріч кафедри англійської філології та перекладу з учнями 11 класу школи № 10 міста Торецьк.

Профорієнтаційна онлайн-зустріч кафедри англійської філології та перекладу з учнями 11 класу школи № 10 міста Торецьк.

27 квітня 2022 року від кафедри англійської філології та перекладу була проведена профорієнтаційна онлайн-зустріч викладачем-стажистом Ладоніною В. Д. з учнями 11 класу школи № 10 міста Торецьк.

Зустріч була націлена на пошук та заохочення абітурієнтів до вступу до Горлівського інституту іноземних мов. Учням 11 класу були представлені рекламні флаєри факультету соціальної та мовної комунікації та факультету романо-германських мов з усією необхідною інформацією та переліком спеціальностей.

Окремою метою онлайн-зустрічі було ознайомлення учнів з трьома освітньо-професійними програмами, навчання за якими здійснює кафедра англійської філології та перекладу: 014.021 Середня освіта (Англійська мова і література). Інформаційно-комунікаційні технології; 014.021 Середня освіта (Англійська мова і література). Психологія та 035.041 Філологія (переклад (англійська; німецька або французька мови).

Найбільший інтерес у слухачів викликала спеціальність 014.021 Середня освіта (Англійська мова і література). Інформаційно-комунікаційні технології. Посилену увагу абітурієнтів зумовили одночасно сучасність та актуальність запропонованої освітньої програми, а саме можливість розвитку мовних та цифрових навичок, тому вони поставили декілька питань. Учнів Задорожнюк Ганну, Хусаїнова Максима та Баєву Дар’ю зацікавило, які дисципліни вивчаються на цій спеціальності, за допомогою яких сучасних технологій відбувається навчання у ГІІМ та в яких сферах може працювати майбутній випускник цієї спеціальності.

Токмаков Максим та Федорова Дар’я виявили зацікавленість з приводу спеціальності 035.041 Філологія (переклад (англійська; німецька або французька мови) та запитали, як відбувається процес вибору другої мови, чи є можливість стажування за кордоном та як учні проходять виробничу практику.

Загалом на зустрічі було п’ятеро учнів 11 класу та класний керівник Новікова О. А., яка надала можливість ознайомити абітурієнтів з Горлівським інститутом іноземних мов та його цікавими і сучасними освітньо-професійними програмами. Усі отримали необхідну інформацію, телефони приймальної комісії та посилання на сайт інституту для подальшого пошуку відповідей на свої запитання.

З нетерпінням чекатимемо на зустріч зі своїми майбутніми студентами!

Владислав Ванда