ГІІМ: ПРАВО ВИБОРУ ЗА СТУДЕНТОМ!

ГІІМ: ПРАВО ВИБОРУ ЗА СТУДЕНТОМ!

Студентська свобода – це не просто красивий вираз з офіційних
документів або промов. Це насамперед усвідомлення студентами свого права вибору змісту й форм навчання, гарантованого законом України «Про вищу освіту».

Саме для цього кафедри ГІІМ ДВНЗ «ДДПУ» щорічно формують каталоги дисциплін вільного вибору студентів, виходячи з потреб кожної освітньої програми.

Секція німецької мови кафедри германської філології ФРГМ, формуючи свій каталог дисциплін вільного вибору студентів на 2022-2023 н.р., врахувала як специфіку нашої освітньої програми 014.022 Мова і література (німецька, англійська), так і індивідуальні запити студентів. Зокрема, прагнучи розширити коло професійних компетентностей студентів, було запропоновано навчальні дисципліни, по’вязані з німецьким бізнес- дискурсом або німецькою діловою кореспонденцією.

Поява в каталозі дисциплін вільного вибору студентів на 2022-2023 н.р., навчальних дисциплін, присвячених німецькому політичному дискурсу, зумовлена епохальними соціальними змінами, викликаними триваючою війною, та необхідністю ознайомлення з цим видом дискурсу майбутніх вчителів німецької мови.

Зважаючи на літературну складову нашої освітньої програми, ми внесли до каталогу дисциплін вільного вибору студентів на 2022-2023 н.р., навчальні дисципліни, які мотивують до читання за рахунок залучення цікавої для сучасної молоді онлайн-літератури.

Викладачі секції німецької мови кафедри германської філології ФРГМ нагадують, що процедура вибору дисциплін вільного вибору студентів на 2022-2023 н.р. триватиме наступного тижня, та закликають студентів свідомо здійснити цей вибір, зважаючи як на специфіку нашої освітньої програми (німецька мова, англійська мова, світова література, педагогіка, психологія, лінгводидактика), так і на особисті уподобання (зокрема при виборі дисциплін загально світоглядного спрямування).


Зав. секції німецької мови
кафедри германської філології ФРГМ
к.філол.н., доц. Морозова Л.І.

Вячеслав Королев