Вітання з Дніпра

Вітання з Дніпра

Студентка 304 а групи  Калінкіна Аліна розповідає нам про свою волонтерську діяльність.

«Ми виїхали з Бахмута 14 березня. Зупинилися в Дніпрі.

Я є адміністратором групи «Бахмут на зв’язку» в Телеграмі. Там я розмістила інформацію про будь-яку допомогу тим, кому потрібні ліки, житло, предмети першої необхідності.

У Бахмуті на той час зачинялися магазини з побутовою хімією, дитячі магазини, аптеки. Звичайні дитячі підгузки, речі особистої гігієни, «Валідол», «Цитрамон» купити було неможливо.

Поки працювала Нова Пошта, я купувала в Дніпрі всілякі ліки, препарати для астматиків, речі особистої гігієни, підгузки тощо й надсилала поштою.

Коли пошта зачинилася, я знаходила знайомих, які щодня їздили рейсом Бахмут – Дніпро – Бахмут, і через них передавала ліки, доставку сплачувала самостійно. Інколи доставка коштувала 500 грн.

Так, 2 тижні тому вдалося врятувати песика, який впіймав кліща.

Зараз запрацювала пошта і я відновлюю поставки ліків.

Також я знаходила ріелторів, групи, чати в різних соцмережах, де шукала житло для людей з Донецької та Луганської областей, які до мене зверталися. Деякі родини залишалися в нашому будинку й ми знаходили для них житло в нашому селі».

Дуже приємно, що у наших студентів щире серце й добра душа. Нехай Ваша доброта, Аліно, повернеться до Вас сторицею. Бажаємо Вам невичерпної енергії, здоров’я та миру!

Вячеслав Королев