Українська вишиванка – наш національний оберіг!

Українська вишиванка – наш національний оберіг!

Українська вишиванка – це національна святиня. Саме вишиванка символізує й несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. Українські національні сорочки унікальні, вони відображають характер свого народу. Це символ сили, краси, добробуту та єдності. Це наш національний оберіг.

Український День вишиванки підтримують у більш ніж 50 країнах світу. Коли започаткували  святкування Дня вишиванки, то ніхто собі за мету не ставив, щоб воно розрослося до світових масштабів. Тому було приємною несподіванкою, коли у 2014 році наше свято вийшло за межі нашої країни й стало вже Всесвітнім днем вишиванки. Минулого року 38 країн підтримали свято. 

У нашому рідному інституті іноземних мов теж є своя традиція відзначати день вишиванки. Цього дня студенти, викладачі, співробітники одягають вишитий одяг. Відбуваються урочисті тематичні заходи. У попередні роки, зокрема, проводилися  кулінарні та танцювальні батли, спортивні змагання, майстер-класи, працювали фотозони, лунали  пісні й ще багато чого відбувалося цікавого. Цього року ми не залишили поза увагою цю традицію.

Шановні друзі! Кафедра української філології запрошує всіх долучитися до флешмобу у фейсбуці «Народжені у вишиванках – народжені бути вільними!».

Єднаймося, шановні ІН’ЯЗІВЦІ!

Копіюйте хештеги, додавайте світлини у вишиванках (рік не має значення).

Нехай це свято зітре кордони й об’єднає українців по всьому світу.

Вячеслав Королев