Зустріч з президентом України

Зустріч з президентом України

Президент України Володимир Зеленський провів тригодинну онлайн-зустріч зі студентами  23 українських вишів. 19 травня керівники та студенти нашого інституту долучились до цього заходу на спільній локації, що об’єднала учасників з Дніпровського національного університету ім. О. Гончара та двох переміщених закладів – Горлівського ІнЯзу та Східноукраїнського національного університету тім. В. Даля.

Участь молоді у повоєнній розбудові країни, продовження реформ в освітній сфері, проблеми студентів-переселенців,  президентська програма «Студентський гуртожиток», – і ще багато інших актуальних для студентської молоді проблем опинилося в центрі живої дискусії. Звертаючись до молоді, президент відзначив: «Вже третій місяць триває повномасштабна війна Росії проти України. Після восьми років війни на Донбасі. Ця війна зараз для нас, безперечно, – війна за незалежність. Можна сказати, що це відкладена війна. Відкладена на 30 років, враховуючи те, як ми отримали незалежність у 1991-му. Або й на сотні років, враховуючи попередню історію нашої великої держави.

Я не маю сумніву, що ми виборемо незалежність. І це буде в нашій історії так само, як в інших країн, які боролися за незалежність і перемогли. Які перестали бути прохачами й стали суб’єктами. Справжніми господарями свого життя і свого майбутнього».

Натхненні неймовірною атмосферою від обміну думками з Гарантом нашої Держави та нашими однолітками й однодумцями, вкотре переконалися в небайдужості Президента й МОН України, попри складний воєнний час, до проблем освітян і студентства, особливій увазі до переміщених ЗВО.

Щиро зичимо нашим захисникам і захисницям, хто наближає нам омріяне майбутнє, незламності на шляху до перемоги України!

Навчаючись – перемагаємо!

Вячеслав Королев