Завершився тиждень захисту педагогічної, психолого-педагогічної практики (виробничої) в ЗЗСО

Завершився тиждень захисту педагогічної, психолого-педагогічної практики (виробничої) в ЗЗСО

27 квітня 2023 р.  завершився тиждень захисту педагогічної, психолого-педагогічної практики (виробничої) в ЗЗСО.

За складних обставин здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ІV курсу факультетів соціальної та мовної комунікації і романо-германських мов, які навчаються за освітніми програмами:

«Середня освіта (Історія, англійська мова і література)»

«Середня освіта (Історія). Психологія»

Середня освіта (Мова і література (англійська)). Психологія

«Середня освіта (Українська мова і література; англійська мова і література або російська мова і література)»

«Середня освіта (Українська мова і література). Психологія»

«Середня освіта (Мова і література (англійська)). Українська мова і література або російська мова і література»

«Мова і література (англійська і друга західноєвропейська мова)»

«Мова і література (французька, англійська)»

«Мова і література (німецька, англійська)»

З 6 лютого по 19 березня 2023 р. наполегливо працювали на базі закладів загальної середньої освіти Бахмутської міської ради та інших областей.

Серед студентів було виконано багато роботи, а саме: проведення уроків; заповнення документації; робота з учнями, в якості класного керівника; проведення психолого-діагностичних обстежень та тренінгів з дітьми; проведення профорієнтаційних заходів, і навіть виявлення потенційних вступників до інституту.

Багато зі здобувачів вищої освіти проходили психолого-педагогічну практику в умовах НУШ, побачили переваги та недоліки такої роботи, ознайомилися з форматом викладання та оцінювання дітей в даних умовах.

Незважаючи на всі труднощі дистанційної роботи, майбутні вчителі чудово впоралися із завданнями, які були перед ними поставлені. Серед студентів було почуто їх захоплення, стосовно своєї майбутньої професії.

Під час захистів звучало багато корисних порад, коментарів та пояснень, щодо тієї чи іншої ситуації, яка виникала під час практики. Все це свідчить про старанність, зацікавленість, бажання працювати і постійно вдосконалювати свої вміння, навички щоб отримати бажаний оптимальний результат.

Було цікаво почути про труднощі, з якими зіткнулися студенти, та про шляхи їх подолання. Висловлено деякі поради щодо організації підготовки майбутніх вчителів до роботи у школі, спираючись на відгук студентів про перешкоди під час проходження практики.

Також студенти висловили вдячність інституту за надану можливість пройти практику, на якій вони усвідомили зміст та особливості роботи в ЗЗСО, ознайомилися з різними видами документації, яку ведуть класні керівники та вчителі-предметники.

Ми пишаємось здобувачами, яким запропонували працевлаштування після закінчення навчання в ГІІМ ДВНЗ ДДПУ.

Владислав Ванда