Залучення фахівців-практиків до освітнього процесу

Залучення фахівців-практиків до освітнього процесу

Представники груп забезпечення освітніх програм психологічних спеціальностей ГІІМ працюють над посиленням практичної підготовки  майбутніх  здобувачів. Із цією метою кафедрою психології факультету соціальної та мовної комунікації в межах Тижня психології 12.10.23 було організовані дві едукаційні сесії від фахівців-практиків, що працюють кризовими психологами в умовах, небезпечних для життя.

Під час першої зустрічі на тему «Особливості роботи військового психолога» капітан Миколенко Володимир Вадимович, офіцер відділення морально-психологічного забезпечення (за напрямом психологічної роботи) окремої бригади Сил Територіальної оборони ЗСУ розповів учасникам заходу про посади, які може займати  психолог в армії, проблеми адаптації до служби, основні причини, що провокують стресові стани серед воїнів, а також про методи психологічної декомпресії військовослужбовців Збройних Сил України.

Друга зустріч була присвячена проблемам роботи психолога в установах з виконання покарань. Дімітрій Валерійович Рус-Сокол, провідний психолог відділу соціально-виховної та психологічної роботи пенітенціарної служби (м. Дніпро), розповідаючи про роботу із засудженими, акцентував увагу слухачів на труднощах і позитивному досвіді роботи психолога в колонії, познайомив з головними проблемами в наданні психологічної допомоги тим, хто відбуває покарання, та власними прийомами їх вирішення.

Проведені зустрічі яскраво і змістовно доповнили навчальний матеріал   освітніх компонентів бакалаврського рівня  («Основи соціальної психології та соціології», «Практикум з психологічної допомоги») та магістерського рівня («Особистість у кризових умовах: психотехнології особистісних змін», «Військова психологія»).

Владислав Ванда