Неформальна освіта здобувачів ГІІМ через співпрацю зі стейкхолдерами

Неформальна освіта здобувачів ГІІМ через співпрацю зі стейкхолдерами

Упродовж листопада 2021 року ініціативна група студентів нашого інституту скористалася чудовою нагодою взяти участь у тренінговій програмі «Позитивне батьківство», пропонованій спеціалістами Відділення Польської гуманітарної акції в Україні у партнерстві з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні – менеджером-координатором проєкту Мачулою М. та тренером програми Мещеряковою О.

Позитивне батьківство – це умова взаємодії між батьками і дітьми, що характеризується надійною емоційною прив’язаністю, готовністю батьків розпізнавати та задовольняти потреби дітей: у безпеці, прийнятті та турботі, відчутті автономії та компетентності, спонтанності та грі, свободі вираження  потреб та емоцій, встановленні реалістичних меж, самоконтролі та дисципліні.

Тренінгова програма «Позитивне батьківство» розкриває та формує у студентів, майбутніх батьків, сучасні та корисні батьківські навички з підтримки дітей у подоланні стресів.

Завдяки професійній роботі тренера Мещерякової Ольги, а саме проведеним нею активностям, перш за все, з формування в учасників тренінгів навичок розпізнавання стресових реакцій дітей та ознайомлення із способами якнайкращого реагування на них, учасники тренінгу отримали знання з надання першої психологічної допомоги, освоїли засади сприяння розвитку стресостійкості батьків та осіб, які їх замінюють.

Студенти залишися дуже задоволеними результатом роботи, крім того, отримали сертифікати, корисні посібники для спеціалістів «Батьківство без стресу», приємні бонуси й солодкі подарунки.

Щиро дякуємо пані Ользі Мещеряковій, випускниці освітньої програми «Практична психологія» 2018 року факультету соціальної та мовної комунікації ГІІМ, за співпрацю у площині формування психосоціальних навичок студентської молоді інституту.

Сергей Гладких