Кафедра психології ФСМК: робочі будні воєнного стану

Кафедра психології ФСМК: робочі будні воєнного стану

Тривають дні випробувань для всієї країни. Кожен працює на своєму місці та має свій власний фронт: щиро та самовіддано робити справу, яку повинен робити. В умовах воєнного часу співробітники кафедри психології факультету соціальної та мовної комунікації ГІІМ єдиним строєм наполегливо продовжують свою професійну діяльність.

Передбачені освітньо-професійною програмою «Практична психологія» навчальні курси набувають сьогодні все більшої значущості та нового практичного змісту.

Практичні заняття з дисциплін «Психологічна допомога особам в кризових ситуаціях» і «Психологія екстремальних ситуацій» (доц, к.психол.н.  Грицук О.В.), «Основи психологічного консультування» (ст.викладач, к.психол.н. Разумова О.Г.), «Психологічна допомога особам з груп ризику» (доц., к.психол.н. Дроздова Д.С.), «Сучасні технології реабілітаційної психології» (доц., к.психол.н. Резникова О.А.) ще більше сконцентровані на опанування конкретних прийомів психологічної допомоги в ситуації невизначеності, загрози життю та тривалого стресу. Це викликає деяку поточну перебудову методики проведення практичних занять. Так, наприклад, під час засвоєння «Основ професійного самовдосконалення» (доц., к.психол.н. Дроздова Д.С.) і викладач, і студенти разом виконують  вправи на подолання стресу, балансуючи власний стан. Посилення внутрішніх резервів дає можливість бути корисними для оточення, надає сил працювати за фахом ще навчаючись,  втілювати отримані професійні навички,  допомагаючи всім, кому це зараз потрібно.

Додаємо декілька вправ, які радимо використовувати в емоційно складній ситуації.

А також хочемо поділитися з Вами творчістю студентів у процесі виконання вправ для стабілізації емоційного стану.

Вячеслав Королев