Осінні наукові студії

Осінні наукові студії

У галузі соціальних та освітніх наук опубліковано й проіндексовано низку статей молодих науковців у міжнародних наукометричних виданнях.

Так в дослідженні  «Організація самостійної роботи студентів вищих педагогічних університетів України засобами Moodle» зроблено аналіз платформи Moodle як інноваційного елемента освітньо-педагогічної стратегії та методичного наповнення для самостійної підготовки студентів. Дослідження виявило переорієнтацію Moodle з допоміжного елемента на альтернативний формат в організації самостійної роботи студентів-викладачів. Результати роботи опубліковано колективом авторів, серед яких – кандидат педагогічних наук, голова Ради молодих учених Д.В. Єфімов. Робота проіндексована у виданні «International Journal of Computer Science and Network Security»  / «Міжнародний журнал комп’ютерних наук та інформаційної безпеки».

Результати ще одного колективного дослідження за участі Дмитра Володимировича «Соціально-педагогічні чинники управління в освітньому просторі» оприлюднено у вірменському виданні «Wisdom» / «Мудрість». У статті розглядаються соціально-педагогічні чинники управління в освітньому просторі як потреба та соціальна необхідність. Акцент робиться на природному наділенні прагненням контролювати владу всіх живих організмів до розгляду управління як своєрідної реакції індивіда на вимоги соціальної структури. Було встановлено, що процес має психологічну і соціальну природу, тобто здійснюється в суспільстві управлінським шляхом і за певними державними стандартами.

У міжнародному виданні «Amazonia Investiga», що підтримує політику відкритого та вільного суспільства, проіндексовано статтю «Дослідження уявлень студентів про реальний і очікуваний образи корпоративної культури університету». Серед авторів статті – доктор філософії О.Г. Разумова. Науковці дійшли висновку, що уявлення студентів про актуальні й очікувані образи корпоративної університетської культури пов’язані з параметрами соціальних очікувань і встановлюють саморегуляційну готовність студентів до майбутньої професійної діяльності.

Вкотре наголошено на велику місію освіти, що спрямована на формування світогляду та культури людини. Бажаємо молодим ученим подальших цікавих розвідок!

Владислав Ванда