Підсумкова піврічна нарада менеджерів проєкту Erasmus + BURN

Підсумкова піврічна нарада менеджерів проєкту Erasmus + BURN

12.06.2024 відбулася підсумкова піврічна нарада менеджерів проєкту Erasmus + BURN. На порядку денному були питання реєстрації проєкту та звіти відповідальних за робочі пакети.

Координаторка проєкту від ТНПУ, Ірина Задорожна, привітала учасників наради та ознайомила присутніх із поточним станом справ щодо реєстрації проєкту в КМ України. Всі необхідні документи надіслано до МОН з метою отримання листа підтримки для подальшої реєстрації в КМ. Затримка виникла через необхідність узгодити список закупівлі обладнання з постачальниками та затвердження цього списку з проєктним офіцером ECEA в Брюсселі. Відсутність реєстрації, на жаль, унеможливлює виконання деяких дій робочих пакетів, зокрема проведення навчальних візитів до Латвії та Німеччини, запланованих на осінь 2024 року. Партнери погодилися просити проєктного офіцера про перенесення термінів навчальних візитів до після отримання фінансування. Далі Ірина Задорожна запропонувала заслухати звіти відповідальних за робочі пакети, згідно порядку денного.

WP 1.  Менеджмент. Всі поточні дії проєкту відбуваються згідно завдань робочого пакету, вчасно проводяться необхідні робочі наради, готуються документи. Зокрема, успішно прозвітовано через систему SyGMa про перші результати проєкту, учасникам консорціуму представлено таблиці-шаблони для поточного збирання інформації про заходи проєкту та про заходи з поширення результатів (дисемінація) – конференції, семінари, круглі столи, публікації тощо. Ірина Задорожна представила всі форми та пояснила процедуру заповнення, а також запропонувала форму  для піврічного звіту. Партнери домовилися зустрічатися що півроку для обговорення стану фінансів проєкту.

WP 2. Навчальний візит в Латвію, Рижський університет з 23 по 27 вересня.

Йева Стокенберг висловила задоволення фактом і якістю проведення 6 вебінарів з обміну досвідом (22.04, 29.04, 7.05, 14.05, 22.05, 27.05) із створення навчальних  програм курсів в європейських університетах. Вона  також  поділилася тематичним планом навчального візиту з 23 по 27 вересня в Латвію, і запропонувала його для обговорення і висловлювання побажань українськими партнерами.

В планах навчального візиту  є тематичні тренінги, мета яких показати як готують психологів в Латвії на бакалаврському та магістерському рівнях освіти, як викладачі планують прєємственність у рівні знань та навичок здобувачів, як проходять курси підвищення кваліфікації вчителі та практичні психологи середніх шкіл.

Колеги з Латвії пропонують відвідати діючі спеціалізовані центри психологічної допомоги та дізнатися як вони працюють, як студенти – психологи на практиці вчаться надавати реальну допомогу реальним людям (наприклад, жертвам насилля).

WP 3. Вебінари з обміну досвідом. Олеся Головко, представниця університету Тарту, висловила задоволення якостю проведених протягом квітня – травня вебінарів,

і запропонувала програму навчального візиту в Естонію, до університету Тарту, в жовтні. Зокрема, вона наголосила що умовою отримання сертифікатів з підвищення кваліфікації буде не тільки відвідування вебінарів, а й паралельне проходження курсів на MOODLE Тартуського університету.

WP 4. Навчальний візит в інститут психології в Берліні. Ларс Кухінке розповів про підготовку до навчального візиту на початку листопаду, презентував план заходів і запропонував провести круглі столи в онлайн форматі.

WP 5. Поширення. Катерина Бондар, представниця Криворіжського університету, презентувала план дисемінації і підкреслила важливість і необхідність поширення інформації про проєкт через соціальні мережи, особливо ФБ,  LinkedIn  та Research gate, щоб піднімати рівень обізнаності про проєкт. Проєкт BURN вважається першим в Україні, що стосується такої важливої проблеми, як стресостійкість під час війни та повоєнної відбудови країни. Міністерство освіти і науки України бажає створити подібні центри  в кожному українському університеті. Катерина Бондар також повідомила, про готовність сайту проєкту https://burn.kdpu.edu.ua/

WP 6. Контроль якості. Тетяна Борозенцева, менеджерка проєкту від ГІІМ, презентувала аналіз результатів опитування про стартову зустріч проєкту в лютому. Вона наголосила, що загалом всі учасники надали позитивні відгуки і високо оцінили якість підготовки та проведення заходу. Тетяна Борозенцева також запропонувала на обговорення анкету-відгук на проведені вебінари з обміну досвідом. Партнери висловили побажання скоротити кількість та зменшити деталізацію питань анкети.

Нарада завершилася побажаннями партнерам вдалого завершення навчального року та висловленням вдячності ЗСУ, які захищали небо під час проведення наради.

Владислав Ванда