Вітаємо з перемогою в конкурсі!

Вітаємо з перемогою в конкурсі!

У Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля (м. Сєвєродонецьк) відбувся XIV Всеукраїнський студентський конкурс перекладу «Художнє слово в світовій культурі – 2020», що проводився в рамках лінгвокультурного проекту «Переклад як феномен пізнання і культури». Студенти нашого інституту активно взяли в ньому участь. Серед них – Анастасія Кулік, Валерія Пащенко, Ганна Долгих, Єлизавета Авдєєва, Ірина Яблочко, Дар՚я  Гончаренко.

Конкурс проводився на найкращий переклад вибраних поетичних і прозових творів з англійської, німецької, французької мови на українську або російську, а також  навпаки – з української і російської мови на англійську, німецьку, французьку за 12 номінаціями.

В номінації «Переклад поетичного твору з української мови на французьку мову» перемогла студентка ІІІ курсу факультету романо-германських мов Анастасія Кулік. Вона посіла 2 місце за переклад твору Л. Костенко «Крила».

Валерія Пащенко, студентка ІV курсу факультету романо-германських мов, виборола перемогу в номінації «Переклад поетичного твору з французької мови на російську мову», і також посіла 2 місце за переклад твору французького поета П՚єр -Жан де Беранже «Весна й осінь».

А надихнула дівчат на участь у змаганні кандидат філологічних наук, доцент Надія Анатоліївна Потреба.

Всім учасникам і переможцям конкурсу щиро дякуємо за залучення до розвитку та поширенню мовної культури, зацікавленість перекладацькою діяльністю! Бажаємо творчої наснаги та натхнення на нові успіхи!

Сергей Гладких